Please select a page template in page properties.
Country Selection Shoppinglist

KLEURENTREND UPDATE VOOR LENTE/ZOMER 2022

Frisse kleuren om ons op te vrolijken dit nieuwe seizoen!

 

Gelukkig wordt duurzaamheid ook steeds relevanter als het gaat om kleurentrends. Tegenwoordig richt de mode-industrie haar aandacht niet alleen op het selecteren van nieuwe kleuren, maar ook op het gebruik van nuances uit voorgaande seizoenen die onderscheidend en doelgericht zijn. De lente- en zomerkleuren van dit jaar combineren de behoefte aan iets nieuws met de charme van het vertrouwde, in tinten die rust, comfort en optimisme uitstralen.

Ontdek deze spannende nieuwe seizoenskleuren en hoe wij ze in onze brillencollecties verwerken.

ATLANTISCHE OCEAAN


Als je aan de Atlantische Oceaan denkt, aan welke kleur denk je dan? Precies die kleur is een van de hotste dit seizoen. Blauw is altijd betrouwbaar en flatteus, wat waarschijnlijk een van de redenen is waarom het een van de meest populaire kleuren ter wereld is. Dit speciale Atlantic Blue ziet er opvallend uit en straalt het kalmerende effect van de zee uit.

 

OLIJF


Dankzij de nauwe associatie met de natuur blijft groen een van de meest invloedrijke kleuren en komen we het op alle gebieden tegen. Deze groene tint van het seizoen is geïnspireerd op de warme tinten van olijven.

 

ORCHIDEEN


Als we het over sterke en vrolijke kleuren hebben, kunnen we niet om deze heen: roze! Het roze van dit seizoen is geïnspireerd op de prachtige bloemblaadjes van de orchidee. Het is moeilijk om te ontsnappen aan de kracht en positiviteit van deze vrolijke tint.

ZACHT ALS BOTER


Uit de familie van pastelkleuren is een lichte en romige nieuwkomer tevoorschijn gekomen die het best kan worden vergeleken met de kleur van zachte boter. Deze trendy tint straalt een zachte en elegante esthetiek uit die betoverend is.

MANGO


Mango is niet alleen lekker als toetje, het is nu ook een kleur om van te smullen tijdens het dragen! Deze fruitige oranje tint schreeuwt optimisme en vrolijke uitbundigheid uit.

PANTONE KLEUR VAN HET JAAR 2022

Elk jaar kiezen de kleurexperts van het Pantone Color Institute de kleur van het jaar en gaan zij op zoek naar nieuwe kleurinvloeden uit de hele wereld. Het instituut motiveert de keuze van de Pantone kleur 2022 als volgt:

“We leven in tijden van verandering. PANTONE 17-3938 Very Peri staat symbool voor de wereldwijde tijdgeest van dit moment en de verandering die we doormaken. Nu we uit een intense periode van isolement komen, veranderen onze ideeën en normen. Ons fysieke en digitale leven is op een nieuw manier samengesmolten.

Digitale vormgeving helpt ons de grenzen van de werkelijkheid te verleggen en opent de deur naar een dynamische virtuele wereld waarin wij nieuwe kleurmogelijkheden kunnen verkennen en creëren. PANTONE 17-3938 Very Peri illustreert de samensmelting van het moderne leven en hoe kleurentrends uit de digitale wereld zich manifesteren in de fysieke wereld en vice versa."

Natuurlijk speelt ook de Pantone kleur van het jaar een rol in onze brillencollecties.


Ten slotte raden wij je in het belang van de duurzaamheid aan om bij het kiezen van een nieuwe bril een kleur te kiezen die je over een paar jaar nog steeds met plezier zal dragen. In het ideale geval zal jouw bril je immers een lange tijd vergezellen.

Picture source: Pixabay & Shutterstock
 

Spring Summer colour trends 2022