Please select a page template in page properties.
Country Selection Shoppinglist

MINAMOTO JAPANSE BRILLEN - HET EPISCHE VERHAAL GAAT VERDER

Japanse filmmaker Kurosawa beïnvloedt Minamoto brillen

De eerste collectie van het Japanse brillenmerk Minamoto kende wereldwijd succes en waardering bij zowel brildragers als liefhebbers van authentieke Japanse producten en design. Nu gaat de tweede Minamoto brillencollectie verder met die Japanse band door diep in de Japanse cultuur te duiken voor spannende nieuwe inspiraties van Japanse films.

Minamoto-brillen tonen hun echte Japanse oorsprong

Minamoto is het Japanse woord voor "oorsprong". Deze naam werd gekozen omdat hij het oorspronkelijke Japanse erfgoed en de kwaliteit weerspiegelt die het kloppende hart vormen van dit premium Japanse brillenmerk. Minamoto’s "oorsprong" is ook een eerbetoon aan de stad Sabae in de prefectuur Fukui in Japan. Dit is de geboorteplaats en de bakermat van de Japanse brillenindustrie, waar traditie en vakmanschap zich in de loop van decennia hebben ontwikkeld, met als resultaat superieure brillen en andere Japanse culturele iconen zoals washi papier en lakwerk.

Kanji, washi, zen: de Japanse inspiraties van de “original” Minamoto brillen

Elk Minamoto meesterwerk wordt ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Japan en is een eerbetoon aan het vakmanschap van Sabae en de Japanse filosofie van waardering voor gekoesterde, duurzame schatten. De Zen-filosofie zie je ook terug in de collectie van Minamoto, omdat elk van deze superieure monturen de schoonheid van eenvoud verkondigt. Die eenvoud verbergt echter een geheim: als je een Minamoto montuur van dichtbij bekijkt, zie je een ongeëvenaarde complexiteit in structuur en ontwerp: prachtige gravures, waaronder de naam Minamoto in kanji-schrift, verrijken de afwerking van de bril. In overeenstemming met de uitzonderlijk zorgvuldige aanpak van Minamoto worden deze unieke en eigentijdse brillen gepresenteerd in etuis van handgemaakt washi-papier.

Japanse filmmaker Kurosawa beïnvloedt Minamoto brillen

U vraagt zich waarschijnlijk af: waarom Akira Kurosawa? Dat is vrij eenvoudig: met 30 films die hij in een halve eeuw heeft gemaakt, en een wereldwijde bekendheid, wordt Kurosawa beschouwd als een van de meest invloedrijke filmregisseurs aller tijden. The Seven Samurai is waarschijnlijk een van zijn beroemdste films. Het maken ervan vertelt ons veel over de vasthoudendheid van deze getalenteerde Japanse filmmaker. Vaak was de financiering voor een van Kurosawa's films op, maar hij ging vol vertrouwen door - zoals in het geval van The Seven Samurai. Uiteindelijk had Kurosawa gelijk om door te gaan met filmen en niet op te geven. Ondanks de uitdagingen werd deze film wereldwijd uitgebracht en werd het een fenomenaal succes.  Deze film geldt zelfs als een mijlpaal in de wereldwijde filmgeschiedenis. Akira Kurosawa's epos vestigde de actiefilm als genre, moderniseerde de Japanse cinema, legde de basis voor het meesterwerk van de regisseur en beïnvloedde generaties van latere filmmakers - vooral in de westerse wereld.

Hoge Japanse kunst ontmoet hoog Japans vakmanschap in brillen

Dit is waar de connectie met het merk Minamoto om de hoek komt kijken. Kurosawa was een echte ambachtsman. Zijn vak was de filmkunst. En net zoals Minamoto ons dichter bij de Japanse cultuur wil brengen, heeft Kurosawa de westerse filmindustrie gevormd met zijn epossen, met name met The Seven Samurai. Deze klassieker dient dan ook als een van de inspiraties voor onze campagne en de brillennamen van onze eerste collectie.

Minamoto montuur namen geïnspireerd door Kurosawa films

Toen we de naamgeving van de modellen in onze tweede Minamoto-collectie bespraken, werd het al snel duidelijk dat we deze originele en passende inspiratie moesten gebruiken en onze nieuwste modellen moesten vernoemen naar personages uit andere films van deze gerespecteerde en beroemde regisseur.

We keken naar andere films van Kurosawa, zoals Sanjuro, een dynamisch verhaal over negen jonge samoeraikrijgers en hun strijd tegen corruptie. We werden ook geïnspireerd door het meesterwerk Red Beard, dat het verhaal vertelt van een jonge dokter die zijn beroep leert in een plattelandsziekenhuis en de uitdagingen betreft zijn relatie met de ziekenhuisdirecteur. De actievolle productie The Hidden Fortress, over de avonturen van twee arme boeren en een prinses op de vlucht, was een andere filminvloed. En tenslotte Ran, een Japanse klassieker die een dynastieke machtsstrijd presenteert als een majestueus epos. Visueel is Kurosawa hier op zijn ultieme en hoogste punt. Dit meesterwerk zet normen waar men vandaag de dag alleen nog maar van kan dromen.

Ontdek de nieuwste Minamoto brillencollectie en de namen die we kozen voor elk van deze hedendaagse en elegante monturen. En kom ook meer te weten over Minamoto. Bezoek minamoto-eyewear.com voor het complete Minamoto-verhaal.