Please select a page template in page properties.
Country Selection Shoppinglist

HET VERHAAL VAN AD LIB

De coolste Japans-Franse coproductie in de optiekwereld is 10 jaar oud

 

DIT JAAR VIEREN WE HET 10JARIG BESTAAN VAN ONS POPULAIRE BRILLENMERK AD LIB.

We grijpen dit vrolijke evenement aan, om samen met jou in het ontstaan van deze jonge, frisse titanium monturencollectie te duiken. Productontwikkelaar Hajime Hori en brillenontwerper Nicolas Berne, Ad Lib-ontwikkelaars vanaf het eerste uur, delen het inspirerende verhaal met ons met twinkelende ogen.

 

    HET BASIS IDEE | MEER LEVEN DOOR MEER KLEUR

     

    Ad Lib is ontstaan uit het idee om een collectie te creëren die sterk zou verschillen van onze andere titanium brillencollecties van toen. De collectie moest afwijken van ingetogen grijze, bruine en zilveren tinten. In plaats daarvan moesten levendige kleuraccenten de toon zetten en laten zien dat ze ook goed werken op titanium monturen.

    Hajime Hori, was toen 30 jaar jong. Hij herinnert zich:

    Vóór de ontwikkeling van Ad Lib lag de focus van ons huismerkenportfolio op titanium monturen voor de oudere generatie. Bij deze klantengroep waren meer klassieke designs en subtiele kleuren nodig.

    Het toevertrouwen van de productontwikkeling van een jongere en modernere brillenlijn was heel bijzonder voor mij, omdat ik me realiseerde dat ik daarmee zou kunnen bijdragen aan het creëren van een collectie die ik ook zelf zou dragen.

     

    HET ONTWERP | GEINSPIREERD DOOR TRENDS IN MODE, POPCULTUUR, SPORT EN TECHNOLOGIE

     

    Een nieuwe kleurstelling was één ding, maar de vormgeving zelf moet ook levendigheid uitstralen. Naast de focus op sterke kleuren, is het kernconcept van Ad Lib gebaseerd op dynamische accenten geïnspireerd door mode, popcultuur, sport en technologietrends. En net zoals trends voortdurend veranderen, zo verandert ook het ontwerp van Ad Lib.

    Ontwerper Nicolas Berne beschrijft de bijzondere uitdaging van het maken van Ad Lib-frames als volgt:

    "Bij het ontwerpen van dit soort brillencollecties is het belangrijk om zelfs de kleinste trends in de gaten te houden. Net als alle lifestyle- en modebewuste mensen, moet het Ad Lib-team ook elke verandering oppikken en het ontwerp van brillen voortdurend heroverwegen en opnieuw uitvinden. Dat is erg leuk, omdat je nooit stilstaat."

    DE MERKNAAM | VRIJHEID EN PLEZIER BIJ HET DRAGEN VAN EEN BRIL

     

    Het ontwikkelingsteam was ook verantwoordelijk voor de naamgeving van het nieuwe merk. Hajime, die altijd een grote passie voor muziek heeft gehad, kwam met de term 'Ad Lib', die al snel ieders favoriet werd.

    "Ad Lib" is afgeleid van de Latijnse term "ad libitum", wat "vrij zijn" betekent. Het beschrijft wanneer een muziekstuk vrij wordt geïmproviseerd zonder bladmuziek.

    De naam paste perfect bij het nieuwe product, omdat het in de ogen van het Ad Lib-team precies de boodschap uitdrukt die Ad Lib in essentie moet overbrengen: plezier hebben bij het dragen van een bril.

    HET LOGO | TECHNISCHE ASPECTEN UIT DE WERELD VAN MUZIEK

     

    Het logo is ook geïnspireerd door de muziekwereld - maar in dit geval meer vanuit de technische kant. Hajime legt uit:

    “Het algemene beeld van het Ad Lib-logo, met zijn vele individuele elementen, is gebaseerd op het uiterlijk van een audio-equalizer. Door deze afbeelding te nemen, was de cirkel rond tussen de op muziek geïnspireerde merknaam en het logo."

    En hoe zit het met de oranje kleur? Oranje staat voor activiteit, prestatie en creativiteit. Maar er is ook nog een reden voor deze kleurkeuze: Hajime houdt van oranje en reed destijds zelfs in een oranje Peugeot 207.

    HET MERK | AD LIB IN EEN NOTENDOP

     

    Bij het bedenken van hoe we het merk Ad Lib het beste konden omschrijven in een korte slogan, hebben we gekeken naar alle essentiële merkattributen en hebben we een speciale formule afgeleid.

    Het enige woord dat alle merkattributen verenigt, is het woord MOVING:

    • Dynamiek is gelijk aan beweging.
    • Vrijheid betekent beweging.
    • Ad Lib-ontwerpen zijn in beweging.
    • Kleuren brengen ons vreugde - ze bewegen ons.
    • We passen vooruitstrevende titaniumtechnologieën toe voor de ontwikkeling van Ad Lid.

    En zo werd de slogan geboren: MOVING COLOURS

    EEN COMPLEET SUCCESS | DE LANCERING VAN DE AD LIB COLLECTIE

     

    In september 2010 was het dan eindelijk zover: de eerste Ad Lib-collectie voor mannen werd gepresenteerd op de Silmo beurs in Parijs. De officiële productlancering volgde in januari 2011.

    Nadat de collectie zo goed werd ontvangen door mannen, is er in 2014 besloten om een extra Ad Lib-lijn voor vrouwen te introduceren.

    EN NU?

    De vreugde en passie van het ontwikkelteam van Ad Lib blijft in de collectie stromen en zie je ook terug in de verkoopcijfers. De verkoop van Ad Lib is aanzienlijk gegroeid sinds de lancering tien jaar geleden. En terecht denken we, want bij CHARMANT zijn we grote Ad Lib-fans. En dat blijkt uit het grote aantal werknemers dat er persoonlijk voor kiest om een Ad Lib-montuur te dragen.

    Over het algemeen is Ad Lib bedoeld voor iedereen die zich jong voelt en actief leeft. Het is de monturencollectie voor iedereen die een bril wil dragen die deze positieve levenshouding tot uitdrukking brengt.

    OVERTUIGING | WAAROM OOK JIJ VAN AD LIB ZAL HOUDEN

     

    Dit merk, geboren en ontworpen in Parijs, heeft het beste van Japanse technologie en Frans design gecombineerd. Met als resultaat een collectie verfijnde en trendy monturen; een collectie die voortdurend probeert de combinatie van titanium en kleur opnieuw uit te vinden. Ad Lib-dragers kunnen lang van hun bril genieten, want dit eigentijdse label promoot monturen van superieure kwaliteit, met een hoog niveau van dagelijks comfort dankzij de lichtheid, flexibiliteit en hypoallergene eigenschappen van de gebruikte materialen.

     

    BRIA | HET 10-JARIG JUBILEUM MODEL VAN AD LIB

     

    BRIA, het Ad Lib-jubileummodel dat speciaal werd ontworpen door het Ad Lib-team ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum, heeft een iriserend en retro-futuristisch uiterlijk. Met behulp van een speciaal “ion-plating” proces werd de slogan “moving colours” van het merk volledig opnieuw gedefinieerd: het kleurverloop varieert van geel tot roze en groen tot blauw - afhankelijk van de hoek van waaruit je naar de bril kijkt. Geen twee modellen zijn hetzelfde, aangezien de ionencoating op elk model verschilt. Zo is elk BRIA montuur een exclusief exemplaar!